călătoria noastră liniștită dar veselă în Viena a avut loc în Mai 2018, a fost o alegere de genul:

"hmm, unde să plecăm de data asta, nu tare departe, cu zbor din Chișinău, țară nouă... " - discuțiile noastre pe skype cu prietenii.

În Austria nimeni din noi nu a mai fost și era clar, Viena, oraș istoric, foarte frumos! Am rezervat bilete și deja așteptam să vină luna Mai.

 

Am rezervat apartament prin AirBnb. Nu e mai comod decât un hotel, dar e fain că am stat toți împreună și, defapt, a fost mai ieftin decât 2 camere de hotel. Prin oraș am folosit transportul public: metro și tren (aeroport și Hallstatt). E mai econom să vă luați abonament metro, nu e cazul să achitați fiecare călătorie aparte, stând câteodată în cozi la aparatele de bilete. Am planificat să luăm biciclete în arendă, dar înregistrarea necesită prea multe date personale și e prea mare bătaie de cap, am lăsat idea.

 

Aș vrea să recomand locurile frumoase de acolo, dar, omg, au trecut 9 luni de atunci, nu le mai țin minte)) geotagurile le puteți găsi la mine pe instagram.

Ok, câteva le voi menționa: Belvedere Palace, Palatul Shonbrunn și parcul lui imens și foarte frumos, tufișurile de trandafiri din parcul Volksgarten, Prater - parc de distracții, clădirea Karlskirche, cartierul muzeelor și pur și simplu străzile centrale a Vienei.