trip to Geneva, the 2nd most popular city in Switzerland (after Zurich, see my previous post).

 

Geneva, un oraș vechi și foarte frumos. Am stat la hotelul Ibis de lângă aeroport (deoarece zborul acasă era dimineață și asta e comod). Am stat 3 zile în Geneva, hotelul ne-a oferit bilete gratuite pentru transportul public pentru toate 3 zile, iar autobuzul spre centru pleca chiar de lângă hotel, exact după orarul stabilit și pus la fiecare stație. Prima zi noi de la hotel spre centru am mers pe jos, pentru că doar așa poți simți orașul adevărat (nu centrul istoric plin de turiști). Era zi de duminică și noi căutam unde să mâncăm la amiază, totul, deci totul era închis! până am dat de un restaurant japonez, marem luminos, simpatic, unde eram numai noi doi.

Pe drum spre centru am trecut prin parcul imens unde se află și grădina botanică, care taare m-a impresionat cu serele ei pline de plante diverse și intrări gratuite peste tot. Apoi am ajuns la lacul vestit, cu havuzul legendar 'Jetul de apă', care-l vezi pe toate fotografiile din google când cauți info despre Geneva.

Centrul vechi e simpatic, cu clădiri albe, masive, fotogenice pe fundal de cer albastru plin de nori albi (ne-a mers perfect cu timpul de afară).