wedding tips: aruncarea buchetului miresei

aruncarea buchetului miresei

   Tradiția aruncării buchetului miresei, venită la noi din America, are loc la 99% de nunți din Moldova, de foarte mulți ani. Ideea o știi: fata care prinde buchetul miresei, se va căsători anul viitor sau, dacă nu are viitor soț, îl va întâlni curând.
Eu îți voi descrie pe scurt câteva modalități de a implementa această tradiție frumoasă, înafară de modalitatea clasică, când mireasa stă cu spatele la fetele necăsătorite și aruncă buchetul.

 

 

 

 

1.   dacă tu nu vreai să arunci buchetul din teamă că se va deteriora, sau poate sala nu permite din cauza podurilor joase sau a decorațiilor care atârnă de sus, poți folosi o modalitate destul de populară: iai panglici lungi, egale la număr cu domnișoarele necăsătorile, o panglică o legi din timp de buchet, iar celelalte le ții pur și simplu lângă buchet. Fetele își aleg câte o panglică și la unu, doi, trei trag de ele. Cea care ține panglica legată de buchet, va fi viitoarea mireasă.

Dacă fete nu sunt foarte multe, le poți da câte două panglici.

 

 

 

 

 

2.  dacă, fiind mireasă, nu ai foarte multe prietene necăsătorite, să zicem sunt 4 fete, poți face din timp un buchet din 4 buchețele mai mici, iar când arunci buchetul, el se desface în 4 și fiecare are partea ei de fericire. Original și toate sunt în egalitate.

 

 

 

 

3.  mai este o modalitate, total opusă celei de mai sus. Din timp decizi să oferi buchetul unei fete concrete (sora, cea mai bună prietenă, etc.), careia îi dorești, în mod special, căsătorie în viitorul apropiat.

 

 

 

 

 

4.  oferi buchetul unei domnișoare care va fi cerută în căsătorie chiar după ce primește buchetul, evident din timp totul se discută între miri și băiatul care o va cere în căsătorie. E un moment frumos, foarte emoțional, plin de zâmbete sincere și lacrimi.

 

 

 

 

 

 

 

5.  rogi toate fetele să facă un cerc în jurul tău, iar tu, cu ochii legați și cu buchetul în mâini întinse sub formă de săgeată, te învîrți pe loc. Fata în fața căreia te-ai oprit, primește buchetul.

 

 

6.  găsești o colivie sau o lădiță unde va fi buchetul, pui pe ea un lacăt și împarți la fiecare fată câte o cheie (preferabil ele să aleagă singure). A cărei cheie va deschidă lacătul, acea râmâne cu buchetul.

 

 

 

 

 

 

 

 

7.  o altă idee foarte haioasă despre care am aflat recent: în timpul recepției se aleg toate fetele necăsătorite și pe talpa fiecărei din ele, în mod aleatoriu, se scrie numele concurentei. În timpul primului set de dansuri, moderatorul anunță: concurenta căreia nume nu va fi ros de pe talpă,  va rămâne cu buchetul miresei. Cine mai mult dansează - la acea se roade numele concurentei mai repede. Momentul când fetele vor dansa cu foc! :)

 

 

8.  poate fi făcut un votting în care vor participa toți invitații pe parcursul întregii seri: fiecare invitat votează pentru fata care merită buchetul, scriind numele ei pe un cartonaș, iar apoi voturile se vor număra exact ca în emisiunea 'Supraviețuitorul'.

 

  

Mi-ar fi interesant să știu ce variantă ai ales, sau poate ai una despre care eu nu știu :)  Scrie mai jos în comentarii.

baftă în pregătiri!